Stephanie Könings

The Roller derby

Als Nynke vraagt wie er mee wil naar de roller derby schieten er gelijk allerlei gedachten door mijn hoofd. Een roller derby, wat zou dat zijn, iets met rolschaatsen?

Lees verder

- leestijd 12 minuten

Aken, Monschau en Malmedy

Op stap met mijn meisjes, dat wil zeggen dochter Lora en Mango, de hond. Reizen met Lora alleen ben ik wel gewend, maar dit is de eerste keer dat ook Mango mee gaat, en dus ben ik vooral bezig met wat spullen inpakken die voor haar nodig zijn. Lora is al een grote dame en heeft haar eigen koffer goed ingepakt…

Lees verder

- leestijd 41 minuten

Uitdaging 1: Het klooster in (stilte retraite)

Zoals mezelf beloofd, wil ik dit jaar de uitdaging met mezelf aangaan door buiten mijn comfortzone te stappen en dus dingen te doen die niet direct in mijn straatje passen. Omarmen waar je tegenop ziet of beleven wat juist verder van je af staat maakt dat je stukjes in jezelf kunt ontdekken die anders wellicht verscholen blijven. 

Lees verder

- leestijd 44 minuten

Sweet sixteen

‘Kleine leeve Juliannepan, kleine man, leeve man, kleine Juliannepan’ we zongen het regelmatig voor je toen je nog zo heel klein was, gewoon spontaan als je me weer eens met je schattige blauwe ogen en je open blik aankeek.

Lees verder

- leestijd 17 minuten

Verrassend nieuw jaar gewenst!

Het is al donker als ik richting Einighausen rijd… Ik weet niet precies waar ik moet zijn, maar gelukkig weet de navigatie dat wel. Het miezert treurige druppeltjes op de voorruit, ontelbaar veel kleine miniwaterwereldjes, want zo stel ik me ze soms voor als ik merk dat de regen me irriteert. Ik probeer het mooie, leuke of fantasierijke te zien in dat wat er nu eenmaal is. Met een lichte kriebel in mijn buik ga ik op zoek naar een parkeerplaats.

Lees verder

- leestijd 22 minuten

Vroeger voor later

“Mam, schrijf je ook weer een blog over onze vakantie?” vraagt Lucas “Dat was ik deze keer niet van plan, heb me daar niet op ingesteld” antwoord ik vragend, “hoezo?” “Gewoon, ik wil die dan lezen, is leuk! Je hebt genoeg te bloggen”

Lees verder

- leestijd 16 minuten

In memoriam Julian H (S)

Het is 2014 als we samen met onze Julian besluiten dat hij naar een andere school zal gaan. Hij komt heel enthousiast thuis na zijn eerste kennismaking. Hij vond het super leuk in de nieuwe klas, waar hij jou ook voor het eerst ontmoet. “Er zit nog een Julian in mijn klas!” vertelde hij enthousiast. Dat schiep natuurlijk gelijk een band.

Lees verder

- leestijd 12 minuten

Voor mijn kleinste möpke

10 juli 2014; Een zonovergoten dag waardoor ik op tijd wakker ben…vandaag is de dag! Vandaag gaan we jou voor het eerst ontmoeten! Mag ik je in mijn armen sluiten! Ik draag je al 9 maanden heel dichtbij, voel iedere beweging die je maakt, maar ben zo ontzettend nieuwsgierig naar het persoontje dat je zult zijn.

Lees verder

- leestijd 7 minuten

Lieve God....

Zo begon ik als kind mijn avond gebed. Ik had een heel ritueel om voor het slapen gaan de dag af te sluiten, door me met al mijn wensen tot God te wenden. 

Lees verder

- leestijd 8 minuten