Stephanie Könings

Het handdoek imperium

Wie herkent het niet: de stoelen naast het zwembad worden stuk voor stuk tot eigendom gemaakt door er simpelweg een handdoek overheen te gooien! Deze stoel is nu ‘bezet’ betekent dat. Maar in de praktijk moet de handdoek zich vaak bijna de hele dag alleen vermaken omdat zijn baasje zo nodig in het zwembad moet liggen.

Lees verder

- leestijd 6 minuten

De ballenbak...

Het is weer donderdag! En eindelijk heb ik eens niets afgesproken, hoef ik niet te werken, en hebben we geen bezoek aan de tandarts, dokter of ziekenhuis op de planning...En dus is het officieel: ‘Mama-Lora-dagje’ zoals we het in huis noemen. En Lora weet inmiddels wat dat betekent: We gaan er samen een leuke dag van maken door op stap te gaan...

Lees verder

- leestijd 11 minuten

De magie van het Maggi blokje

Veranderingen zijn aan de orde van de dag; er worden wegwerkzaamheden uitgevoerd, nieuwe wegen aangelegd, huizen bijgebouwd, huizen afgebroken. In de stad komen er winkels bij, of herinneren de leegstaande panden enkel nog aan wat er ooit was.

Lees verder

- leestijd 7 minuten

Insomnia

Wie herkent het....je ligt warm onder de dekens, in huis is het stil. De wereld lijkt te slapen, maar mij lukt het niet... En zo vreemd...hoe harder ik probeer te slapen hoe moeilijker het lukt.

Lees verder

- leestijd 7 minuten

Saterday night wisdom

voor Sil:

Terwijl ik op deze eenzame zaterdagavond onder het genot van frisse buitenlucht, ons prachtige sterrenstelsel sta te bewonderen, valt me in:

" Hoe langer je in de duisternis staart, hoe meer sterren je zult zien!" - leestijd 1 minuut

Dromen

Wat is het toch een fascinerend fenomeen, dromen...iedereen heeft ze, droomt ze, bedenkt ze...soms bewust aangestuurd, of ontstaan in een diepe slaap. Ik ben altijd al bewust bezig geweest met mijn dromen, heb een kladblok en een dikke dromenencyclopedie op mijn nachtkastje liggen. Meer dan eens kan ik er echter niet uit wijs komen waar de droom vandaan komt. Heb ik dit willen dromen of wordt de droom opgedrongen, is het een voorspelling of juist een herinnering.....

Lees verder

- leestijd 4 minuten

Atoombom

Het alarm gaat.....meestal op de eerste maandag van de maand rond 12 uur...maar nee, stel nu dat het alarm ECHT gaat? Wat dan...wat als je weet dat de wereld vergaat binnen een half uur....(want zo lang duurt het volgens Marc voordat de bom vanuit Rusland hier is)? Dat is nog eens een gezellig gespreksonderwerp voor een verjaardagsfeestje toch?

Lees verder

- leestijd 2 minuten

Loslaten

We krijgen er allemaal mee te maken, vaker dan we denken in ons hele leven speelt het loslaten een essentiële rol in je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook in die van anderen. En daar gaat mijn verhaal over… Het is het mooiste geschenk denkbaar: een nieuw leven…9 maanden lang was ik onlosmakelijk verbonden met dit wonder, mijn eigen kind, iedere beweging, de warmte, ieder hikje van hem voel ik, en mijn kindje andersom ook van mij. We zijn volledig verbonden met elkaar….tot het moment is aangebroken om zichzelf met trots aan de wereld te laten zien, zijn longetjes voor het eerst te vullen met zuurstof, zijn eerste huiltje ten gehore te brengen….het loslaten begint al gelijk bij de geboorte….....

Lees verder

- leestijd 8 minuten