Stephanie Könings

Superheld

Als ik Lora in bed wil leggen, zien we een spinnetje op de muur kruipen. Zelf ook niet zo'n fan van spinnen, zeg ik tegen Lora dat we Lucas misschien kunnen vragen om de spin weg te halen....waarop Lora naar Lucas roept en zegt:
"Lucas....wil jij de held van de wereld zijn?"

- leestijd 1 minuut

Julian's quotes

Omdat ik de geweldige uitspraken van Julian wil vastleggen, heb ik er een aantal verzameld om nooit meer te vergeten... "Mama, ik ken het tafeltje van oneindig: 0 x oneindig = 0 1 x oneindig = oneindig 2 x oneindig = oneindig etc..."

Lees verder

- leestijd 4 minuten

Ik wens.....

"Wat zou jij wensen, als je één wens mocht doen?" Lucas en Julian zijn samen aan het spelen met het liefste buurmeisje dat je kunt wensen, Sinthe. Alle drie komen ze aan de beurt en antwoorden:

Lees verder

- leestijd 1 minuut

Doe-het-zelf

De schroeven voor de nog steeds 'under construction' zijnde boomhut (ow sorry...paalhut), zijn weer eens op. Dus ga ik met Lucas op naar de bouwmarkt voor het zoveelste doosje. Ik kan het niet laten om even langs de blokhutten te lopen om nog wat constructie-id-tjes op te doen, als Lucas zegt:

" Maar mama...ik begrijp er niets van...waarom heet dit eigenlijk een DOE-HET-ZELF winkel??? Deze blokhutten zijn al helemaal kant en klaar...! Dat noem ik geen doe-het-zelf hè...."

:) - leestijd 1 minuut

Request....

God, grant me the serenity to accept the things I cannot change
Courage to change the things I can
And wisdom to know the difference... - leestijd 1 minuut

Regenworm...

Julian en Lucas zijn buiten op zoek naar diertjes, tussen de planten en onder stenen, als Lucas ineens roept: "Kijk Julian...een regenworm...!"

Julian bekijkt hem aandachtig....loopt een stukje verder, tilt een steen op en roept: "Kijk Lucas...een zonneworm!" - leestijd 1 minuut

Half leeg / half vol

Voor Henri:

Les 1 in positief denken:

Kijk eens door de ogen van een kind: Ik liep vandaag met Julian (3jr) door de gang van het kinderdagverblijf. De lamp was duidelijk aan zijn laatste stuiptrekkingen bezig en liet dit zien door fel en snel te flikkeren, waarop Julian zei:

 "Hey kijk mama...een disco!"


'Ons leven is wat onze gedachten ervan maken'
Marcus Aurelius

- leestijd 1 minuut

Saterday night wisdom

voor Sil:

Terwijl ik op deze eenzame zaterdagavond onder het genot van frisse buitenlucht, ons prachtige sterrenstelsel sta te bewonderen, valt me in:

" Hoe langer je in de duisternis staart, hoe meer sterren je zult zien!" - leestijd 1 minuut

Nieuwe uitdrukking

Lucas is een meester in het dramatiseren van gebeurtenissen...

"Maak eens niet altijd van een mug een olifant" zegt oma tegen de boze en verdrietige Lucas....
"Ik maak van een bacterie de hele wereld!" is het spontane en toch wel grappige antwoord.... - leestijd 1 minuut