Stephanie Könings

Julian's quotes

Leestijd 4 minuten

Omdat ik de geweldige uitspraken van Julian wil vastleggen, heb ik er een aantal verzameld om nooit meer te vergeten... "Mama, ik ken het tafeltje van oneindig: 0 x oneindig = 0 1 x oneindig = oneindig 2 x oneindig = oneindig etc..." "Mama, dat oranje vlekje in jouw oog staat voor jouw boosheid (tja, kinderen en dronken mensen...)..." "Ow" antwoord ik met een enigszins bedrukte glimlach..."En de rest van mijn ogen is blauw, waar staat dat dan voor?" vraag ik nieuwsgierig..."Dat staat voor jouw liefde" is zijn tevens eerlijke reactie.

"Als jullie later dood zijn he, dan krijgen Lucas en ik al jullie centjes toch?" vraagt hij ineens uit het niets..."Euh...ja, inderdaad, dan is alles voor jullie, hoezo, wat wil je dan met dat geld doen, speelgoed kopen?" vraag ik overdonderd door zijn vraag.."Nee, ik ga het dan niet uitgeven aan kleine frutsels, ik ga er dan normale dingen mee betalen, het huis en de boodschappen. En alles voor mijn kinderen...Ja want dan zijn Lucas en ik allebei papa's"...

Enkele weken later zegt hij ineens als hij achterop de fiets zit: "Mama, ik wil eigenlijk niet dat je dood gaat...ik wil dat jij oneindig wordt!"

Als we bij de ballenbak zijn doet Julian gelijk zijn schoenen uit. Hij zet ze netjes naast elkaar met zijn sokjes erin. Hij kijkt naar de schoenen van de andere kinderen, ze slingeren rond, liggen in chaos en de sokken liggen ook door elkaar. Zegt hij: "Moet je kijken mama, ik heb mijn schoenen netjes staan, maar de schoenen en sokken van die kinderen die liggen helemaal slap!"

De EK pool is voorbij en Lucas bespreekt met mij nog even de uitslag. "Jij hebt veel geld gewonnen hè mamma?" zegt Lucas...waarop Julian ineens begint te huilen..."Wat is er?" vragen we in koor.. "Ik had ook mee willen doen met die EK pool en nu heb ik helemaal niks!" legt hij verdrietig uit. Lucas wil hem moed inpraten en zegt: "Dan doe je toch gewoon de volgende keer weer mee?" Binnen een seconde antwoordt Julian vinnig en zegt: "Wat nou WEER?"...en hij huilt zachtjes verder...

Lucas is Julian aan het plagen, hij vindt het echt niet meer leuk en roept daarom: "Hou op Lucas, ik word daar irritant van!"

We zitten aan het ontbijt als Julian zegt: "Mag ik de melk?" Ik geef hem het pak en zeg erbij:" voorzichtig, want het pak is vol".
"Dat weet ik, dat staat er toch ook op: volle melk!"

 

 
Deel op social media:

Aanmelden

Wil je ook op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs, schrijf je dan hieronder in.