Stephanie Könings

Het kus-mysterie

Leestijd 6 minuten

Verliefdheid en verkering...ik had gedacht dat het nog jaren zou duren voordat we met dit soort zaken te maken zouden krijgen, maar de werkelijkheid heeft mijn fantasie alweer ingehaald....Lucas (7) heeft al een paar meisjes in zijn klas waar hij van heeft gezegd er verliefd op te zijn... De ene dag verkering met Eva, de volgende met Maaike en dan weer met Maud...of toch weer niet, want Lars is ook op haar...maar Maud heeft gezegd dat ze met allebei verkering heeft, dus neemt Lucas genoegen met dit antwoord. Verder dan het uitspreken van hun nog onschuldige gevoelens is het naar mijn weten niet gegaan...Ja ja...ik ben me bewust van mijn naïviteit, en zal heus niet alles weten als moeder...maar toch...mijn gevoel zegt me dat het wat Lucas betreft nog maar een zeer lichte vorm van verliefdheid is, en hij zeker (nu) nog geen acties uitzet die je wellicht zou kunnen verwachten op den duur...

Nichtje Amber daarentegen leek met haar 5 jaar de kroon te spannen. Zo liet ze onlangs weten verkering te hebben met Jordy, van 10 jaar....niet alleen het leeftijdsverschil was even schrikken, het bleek niet bij alleen woorden te blijven. Jordy kwam zelf geplukte bloemen brengen, en er werden ook al kusjes uitgedeeld... Nu is Amber een geëmancipeerde en druk bezette meid... Dat werd Jordy teveel en daarom heeft hij het uitgemaakt, want Amber had nooit tijd voor hem omdat ze telkens naar de naschoolse opvang moet...

Het verdriet was kortstondig, want het schijnt nu toch weer aan te zijn volgens Amber zelf....

En dan de kleinste telg van de groep..Julian, pas 4 jaar oud...laat de titel van deze blog toch net op hem van toepassing zijn?
Het is normaal dat Lucas altijd met een stapel papier, tekeningen en/of knutselwerkjes thuis komt. Zo ook deze week. Maar wat een vreemd papier zit ertussen deze keer...het is een blaadje van stukjes papier, die als ware het een puzzel aan elkaar geplakt zijn met plakband.

"Lucas, hoe kom je hieraan...wat is dit?" vraag ik hem...
"Dat is een soort geheime boodschap dat ik op het schoolplein heb gevonden...ik zag een snippertje papiertje liggen met de naam van Julian erop, met nog heel veel snippers eromheen. Ik heb ze allemaal opgeraapt en aan elkaar gepuzzeld..."

En er staat een wel heel bijzondere tekst op:Julian heeft een meisje gekust???

"Heh...? heb jij die tekening gemaakt dan?"
"Nee", zegt Lucas met een overtuigend ernstige blik...
"Dat heb ik zo gevonden..., zal dat meisje wel gemaakt hebben waar hij mee gekust heeft!" zei hij er snel achteraan..

Mijn moeder hart zou wellicht even in een kleine shock moeten verkeren, lezende dat haar zoon van amper 4 jaar met een meisje heeft gekust...ware het niet, dat ik zelf ook al op de hoogte was van deze gebeurtenis, en ik de roddel dus niet kan ontkennen. Oma heeft het geluk gehad dat ze toeschouwer mocht zijn bij dit vertederende schouwspel.

Naar het schijnt wilde Angela (ook 4 jaar) een kusje van Julian, en daarom heeft ze haar lipjes getuit, zich lichtjes voorover gebogen en daarmee duidelijk gemaakt wat ze verwachtte...Julian begreep het gelijk, is blijkbaar niet vies van een kusje, en heeft haar verzoek met liefde ingewilligd en haar gekust.... AHHHHHHHHHHH schattig toch....??

En minstens zo vertederend de broederliefde van Lucas die naar mijn mening deze mooie tekening met een prachtig sprookje heeft versierd...
Deel op social media:

Aanmelden

Wil je ook op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs, schrijf je dan hieronder in.