7 up

Leestijd 4 minuten

"Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen", zijn de befaamde woorden van mijn idool Toon Hermans. En dus, nog steeds zo enorm dankbaar voor ons wonder, hangen we dan ook weer rond 16 augustus de slingers op voor Lucas. Al voor de 7 de keer dit jaar. Alsof het allemaal gisteren was dat hij na een intens, heftige maar wonderbaarlijke zwangerschap werd geboren.

Herinneringen aan de eerste maanden van geluk, blijdschap, dankbaarheid, maar ook heel veel angst en onzekerheid over hoe het met hem verder zou gaan. Hoe dit prachtige kleine baby'tje, dat zo hard heeft gevochten om er te mogen zijn, zich zal ontwikkelen tot een volwassen mens. Hoe zal het medisch gezien gaan, welke obstakels zullen we moeten overwinnen, hoeveel operaties staan hem te wachten, zal hij zindelijk worden, vruchtbaar zijn, zal hij op termijn moeten gaan dialyseren...maar ook nieuwsgierigheid naar Lucas'  karakter, wat zal zijn levenshouding zijn, welke paden zal hij gaan bewandelen...iedere dag van zijn leven komen er meer antwoorden op de vele vragen die zichzelf ondertussen kwadratisch blijven vermenigvuldigen.

Al 2555 dagen in mijn leven, 84 maanden dat ik mezelf vol trots moeder van Lucas mag noemen. Dat wil niet zeggen dat het al 61.320 uren feest is in mijn leven, want laten we wel eerlijk zijn, er zitten genoeg uren van huilen, schreeuwen, verdriet, pijn, schelden en frustratie tussen.  Maar ook dat hoort bij een leven en is nodig om je als mens tot een volwaardig volwassen persoon (en/of moeder) te ontwikkelen.

Hoeveel ik ook al in gedachten over dit moment heb nagedacht, ik had nooit kunnen bedenken dat Lucas zou zijn wie hij nu is. Creatief, ondernemend, pittig maar dankbaar, grappig en sociaal, maar vooral heel intens en gevoelig. De ingrediënten die hem maken tot wie hij tot nu toe is, met als grote droom voor de toekomst: kinderarts worden...een zoon om trots op te zijn!

Lieve Lucas, de wereld is zo mooi en groot, je toekomst ligt voor je, zoveel keuzes nog te maken...niet altijd even gemakkelijk, maar volg je hart en alles komt goed....ik hou van je!

15 augustus 2010

Aanmelden

Wil je ook op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs, schrijf je dan hieronder in.