Stephanie Könings

Breda en Biesbosch

Leestijd 14 minuten

Omdat als je Lora vraagt: “Hoe was je tripje naar Breda” zij over het algemeen alleen “Leuk” zal antwoorden, bij deze het fotoverslag van ‘ons’ prachtige West-Brabant…

Hoewel ik een aantal jaren als Brabantse burger stond ingeschreven bij het bevolkingsregister, heb ik in die tijd nooit de moeite genomen om eens richting West-Brabant te reizen, specifiek naar Breda of de Biesbosch...dat heb ik nu alsnog gedaan samen met Lora...

We starten ons avontuur in het centrum van Breda, in het poppenhuismuseum. Net zo klein als een poppenhuis zelf zo blijkt...maar leuk vermaak voor 10 minuten :)


Het gegeven dat deze blikken keukentjes, waar ik zelf vroeger ook mee speelde, in het museum staan, vind ik wel confronterend...maar leuke herinneringen aan het koken van een soepje op een waxinelichtje met een maggiblokje. 


Dan door naar Chatwick Coffee Roasters voor de allerlekkerste koffie van Brabant inclusief de allerlekkerste pastry van...de wereld? Ben je in de buurt, breng dan absoluut eens een bezoekje aan dit unieke kleine koffiezaakje...dat hebben wij zelfs drie keer gedaan in ons vierdaagse verblijf in Breda. Tip: de Croissant met bacon en maple syrup of de Cruffin met vanille of met bloedsinaasappel...


De Cruffin met vanille!


Zo lekker waren die dus....


Door naar onze Cod op de camping van Johan en Carolien in Wagenberg


Genoeg vermaak op de camping voor Lora


En speelvriendinnetjes

Op vrijdag zijn we op pad gegaan naar de Biesbosch, om daar te gaan Kajakken. Er zijn van die activiteiten waarvan ik niet wist dat ik ze op mijn bucketlist had willen zetten, maar bij deze ontdekt en afgevinkt...wat een bijzonder mooie omgeving om te mogen kajakken... absoluut de moeite waard. Vanuit Werkendam gaan we er op uit.

Midden in de Biesbosch ligt op een eilandje het Biesboschmuseum, daar brengen we ook een bezoekje aan...


De hele Biesbosch is hier nagebouwd in het klein


Op de terugweg komen we oog in oog te staan met deze prachtige koeien, die opeens toch imposanter en groter lijken als je er zo dicht langs vaart...

Na een heerlijke dag in de Biesbosch en een afsluitend terrasje, hebben we zin in Sushi, dus gaan we op zoek naar een Sushi zaak en komen we uit bij Sushi & Grill Nagoya in Ulvenhout. We komen binnen en er blijkt pas 1 andere bezoeker aanwezig. Hij zit alleen aan een tafel met zijn AirPods in. Beetje aso dacht ik, maar aan de andere kant, hij was natuurlijk alleen...wist ik veel dat ik enkele minuten later precies zou begrijpen waarom hij die in had. 

We gaan zitten aan een tafel in de buurt en voelen de rust in de zaak. Terwijl ik me afvraag of het daar altijd zo rustig is, luister ik naar de rustige muziek die opstaat. Hmmm...hoor ik dat nou goed...een heel rustig, Nederlandstalig nummer, maar die tekst?? 

"Heer ontmoet mijn hart en maak het vrij...." een goddelijke tekst en met alle respect voor eenieder die van deze muziek warm wordt, het paste gewoon totaal niet bij deze plek. Daar kwam bij dat het ook nog eens op 'repeat untill forever' leek te staan, keer op keer datzelfde nummer. Als je er op gaat letten, wat wij deden, dan wordt het alleen maar irritanter... 

Er komen andere bezoekers binnen en ze gaan aan de tafel achter ons zitten. Ik hoor ze ook iets tegen elkaar zeggen over de muziek, maar wat weet ik niet. Ik begin te twijfelen aan mezelf...de Bible belt regio ligt hier toch niet? Maar wellicht is dit een heel christelijk dorp, er ligt een behoorlijk imposant grote kerk hier tegenover...ik besluit toch maar om er iets over te zeggen, dus spreek de serveerster voorzichtig aan en zeg:" Uhhh die muziek, is die bewust gekozen?" Ik wil namelijk niemand beledigen of mijn voorkeur opdringen, dus daarom de voorzichtige benadering. Ze reageert verbaasd en zegt: "Jazeker"...waarop ik enigszins geschrokken reageren en zeg: "Ow omdat het steeds hetzelfde nummer ook is". 
"Ik zal het vragen" zegt ze en loopt naar haar bazin. Dan komt ze terug en zegt: "Sorry, dit is de enige playlist...we kunnen hem wel uit zetten als niemand bezwaar heeft" en ze loopt weer weg.

Als ze weg is draaien de andere bezoekers zich om en beginnen ook hardop tegen mij te klagen dat de muziek inderdaad vreselijk is omdat het ook nog eens keer op keer hetzelfde nummer is. De jongen met de AirPods doet ze uit en zegt: " Ik had mijn AirPods al in gedaan om het te overrulen, maar dat lukte zelfs niet, ik blijf het erdoor horen...!" Dus vraag ik of iedereen het ermee eens is dat hij dan uit wordt gezet...Unaniem stemmen ze in. 

Dan komt het meisje terug lopen en zegt: " Sorry er was een foutje gemaakt, het was blijkbaar de playlist van iemand anders, het wordt opgelost"...en terwijl ze het zegt, horen we de muziek al over gaan naar vrolijke meezingers....de andere bezoekers reageren opgelucht...

Bij het afrekenen komt de eigenaresse persoonlijk haar excuses aanbieden, zo erg was het ook weer niet, maar ik vraag me af of ze begrepen heeft wat ze op had staan. Andersom, als ze Chinese muziek zou draaien zou ik ook geen idee hebben van de inhoud van de liederen… Overigens realiseerde ik me nu pas hoeveel van de sfeer bepaald wordt door de muziek...


Dan gaan we nog op zoek naar een geo cache en vinden hem bij deze pittige waakhond die ons eerst nog even de stuipen op het lijf jaagd. Maar de cache is niet te missen natuurlijk ;) 


Terug op de camping zit Lora nog tot laat spelletjes te spelen met haar camping vriendinnetje, dan is het toch echt tijd om te gaan slapen...


De volgende dag brengen we nog een bezoekje aan camping Kurenpolder waar we genieten van het strand en het zwembad. 

Al met al hebben we weer genoten van ons avontuur in 'ons' prachtige West Brabant. 

 

Deel op social media:

Aanmelden

Wil je ook op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs, schrijf je dan hieronder in.