Stephanie Könings

Voor mijn kleinste möpke

Leestijd 7 minuten

10 juli 2014; Een zonovergoten dag waardoor ik op tijd wakker ben…vandaag is de dag! Vandaag gaan we jou voor het eerst ontmoeten! Mag ik je in mijn armen sluiten! Ik draag je al 9 maanden heel dichtbij, voel iedere beweging die je maakt, maar ben zo ontzettend nieuwsgierig naar het persoontje dat je zult zijn.

Naar je lach, je ogen, je haren. Naar je karaktertje, je stem, wat je leuk gaat vinden en wat niet…alles wil ik weten…Ons geduld wordt nog even op de proef gesteld, want je laat je niet zomaar weghalen uit jouw vertrouwde nestje. Een heel team aan artsen heeft zich ermee bemoeid en na veel geduw en getrek, start zomaar ineens, op die donderdagmiddag, jouw leven!

Je bent stil, ik hoor je niet, en de verpleegkundige neemt je gelijk mee. Ik kan je niet goed zien…en dat wil ik nou juist zo graag! Er hangt een gespannen sfeer in de ruimte, maar dat had gelukkig niets te maken met jouw gezondheid. Dan hoor ik een heel zacht huiltje…ahhhh zoooo lief! Ben jij dat? Ik kan het niet geloven…! Na wat eerste testjes wordt je heel even aan papa en mij getoond. Vol ongeduld hebben we gewacht op deze eerste ontmoeting…Ik kan het nog steeds niet geloven! Die 9 maanden die zo enorm lang leken te duren, zijn ineens voorbij gevlogen….daar ben je dan, mijn kleinste möpke!

Ongelofelijk, wat ben je mooi! Met tranen in mijn ogen bewonder ik ieder detail van jou…tevreden en nieuwsgierig kijk je voorzichtig om je heen. Dan word je alweer uit mijn armen gehaald omdat jij met papa mee mag naar de afdeling, waar je broertjes vast ook vol nieuwsgierigheid op je aan het wachten zijn! Ik moet je alweer loslaten….heb je al die tijd voor mezelf mogen hebben, maar vanaf nu, moet ik je delen met de wereld. En dat vind ik prima, dat doe ik graag, want ik ben trots op je, nu al! Kun je nagaan! En dan ken ik je pas net!

En zo heb ik nu al 5 jaar lang van je mogen genieten! Heb ik me iedere dag verbaasd over de dingen die je zegt, die je doet en die je vindt. Wat ben je ontzettend nieuwsgierig en betrokken in de wereld. Je wilt alles snappen en stelt daarom de meest originele vragen waar ik het antwoord meer dan eens van moet opzoeken. Je  bent ontzettend lief en knuffelt zo graag met iedereen die je lief is.

Je hebt je eigen willetje al snel ontwikkeld, en steekt je ideeën en meningen niet onder stoelen of banken! Geweldig! Ik kan niet anders dan trots zijn daarop, ook al levert het nu al regelmatig discussies op…ook met je broers heb je op je eigen manier een speciale band opgebouwd. Met Julian weer heel anders dan met Lucas. Want zo ben jij, je past je verbinding die je legt aan, passend bij die persoon en hoe het voor jou het prettigst voelt. Je bent daarin heel loyaal, ook als ik zie hoe trouw je bent aan je vriendinnetje Kato waar je iedere dag wel weer iets vol liefde over vertelt!

Zo mooi om te zien, hoe jij op je eigen Lora wijze in het leven staat. Hoe je geniet van gezellige momenten samen. Hoe creatief je bent, je tekeningen, je knutselwerkjes, zou het allemaal willen bewaren (maar sorry dat lukt niet). We hebben al heel veel mooie herinneringen samen gecreëerd, vakanties samen gevierd, gaan winkelen, boodschappen gedaan, samen gekookt en gebakken, geklust en in de tuin gewerkt. Je helpt me overal waar je kunt, omdat je ook nieuwsgierig bent hoe alles werkt! Ik voel me gezegend met ieder moment dat we samen hebben meegemaakt en de vele die hopelijk mogen volgen! Je hebt mij compleet gemaakt zonder dat ik wist dat jij het was die ontbrak!

Dankjewel lieve kleine meid, voor alles, voor wie je bent, voor wat je doet, voor je geweldige humor, je grappen, je nieuwsgierigheid, je lachbuien, je vragen, je knuffels, je liefde en voor wie je aan het worden bent.

Dankjewel dat ik ook jouw mama mag zijn! 

Ik was, ben en blijf voor altijd trots op je, ik hou van jou mijn kleinste möpke!

Proficiat met je 5de verjaardag!

Deel op social media:

Aanmelden

Wil je ook op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs, schrijf je dan hieronder in.