De heenreis

Leestijd 5 minuten

Zo zit je op dinsdagochtend vroeg nog bij broerlief in de Tesla om via een kleine omweg naar Den Bosch gereden te worden, het volgende moment was ik al op Schiphol. Wat heerlijk als alle verbindingen en aansluitingen gewoon kloppen! Stressvrij inchecken... nou ik heb het wel eens anders meegemaakt... maar vandaag zit alles mee en binnen een uur is mijn rugzak ingecheckt, ben ik langs de douane en blijkt ook de controle van de handbagage ineens een fluitje van een cent... Mooi! Dat is een goed begin van de reis....

Ik vlieg met Norwegian Air, voor het eerst in mijn leven, en hoewel ik een soort van Ryanair-achtige toestanden verwacht waarbij je hooguit een droge cracker zult krijgen om je honger te stillen, blijkt niets minder waar. Op de eerste plaats blijken er ontzettend vriendelijke stewards aan boord te zijn. Ze vallen niet alleen op vanwege hun vriendelijkheid maar ook vanwege hun kleding. Met hun gezellige rood grijs geruite colbertjes maken ze een vrolijke indruk. De vlucht gaat sneller dan verwacht en onder het genot van mijn eigen muziek, toch maar liefst twee maaltijden en een glas rode wijn, is het op wat turbulentie na een prima vlucht.

En zo sta ik enkele uren later alweer in New York! Uit het vliegveld komen duurde uiteindelijk langer dan het inchecken in Amsterdam, maar goed, het is nog vroeg in New York... Op naar de airtrain om richting Manhattan te gaan. Daarna met de metro, waarbij ik verwend word met een optreden van paaldansende locals die zich zo flexibel als pizzadeeg, om de verschillende palen in de metro heen weten te vouwen... natuurlijk moest ik weer aan jou denken Elle! 

Wat ben ik echter blij als ik eindelijk aankom bij mijn hotel. Ook dat valt me niets tegen. Hoewel het een kamer van 7m2 zou zijn zonder douche of toilet, blijkt het toch een ruimere kamer met in ieder geval een eigen wasbak en toilet en douche gelijk naast de deur...een prima begin van de reis, want alles zit mee... en hoewel ik eigenlijk wit zie van vermoeidheid, bedenk ik me dat het toch ook goed is om even nog iets kleins te eten voordat ik ga slapen, om zo sneller aan het tijdsverschil te wennen.

Dus loop ik nog even door de straat van mijn hotel als ik word verleid door de naam Pokeworks.... dat klinkt als Pokebowl... en daar kun je me voor wakker maken! Of in dit geval voor wakker houden! Dus stap ik naar binnen en bestudeer even de kaart en kies dan voor een bowl van lauwwarme sushirijst met green en sweet unions, rauwe tonijn, komkommer, lenteui, sesamzaadjes, viskuit, zeewierreepjes en overgoten met een heerlijk licht pittige aiolisaus... Heerlijk! Maar wat het nog leuker en lekkerder maakt, is dat je, net als bij je Swirl of je Subwaybroodje, zelf de topping mag kiezen... dus kies ik nog voor krokante knoflook en krokante nori... Om je vingers bij op te eten ... verrukkelijk! 

Pokebowl

En dan eindelijk tijd om wat slaap in te halen.....

 

10 oktober 2018

Aanmelden

Wil je ook op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs, schrijf je dan hieronder in.